VILNIAUS SPECIALIOJO LOPŠELIO-DARŽELIO „ŽOLYNĖLIS“ 15 DIENŲ VALGIARAŠTIS
1 SAVAITĖ
PIRMADIENIS | ANTRADIENIS | TREČIADIENIS | KETVIRTADIENIS | PENKTADIENIS |
PUSRYČIAI Grikių kr. košė su morkomis ir svogūnais – 150/200 g Batonas (su pilno grūdo miltais) su sviestu ir sūriu – 45 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g
PIETŪS Šviežių kopūstų sriuba – 100/150 ml Ruginė duona – 20 g Kalakutienos guliašas – 70/80g Perlinių kr. košė – 100/120 g Morkos su alyvuogių aliejumi – 80/100 g Stalo vanduo – 100/150 ml
VAKARIENĖ Virti varškėčiai pagardinti grietine – 100/10 / 150/15 g Traputis – 10 g. Arbata – 100/150 ml | PUSRYČIAI Pieniška sorų kr. košė su uogomis – 150/15 / 200/15 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g
PIETŪS Žirnių sriuba – 100/150 ml Ruginė duona – 20 g Plovas su vištiena 150/170 g Marinuoti agurkai – 75/85 g Stalo vanduo – 100/150 ml
VAKARIENĖ Spelta miltų sklindžiai su obuoliais – 90/110 g Kefyras – 100/150 ml | PUSRYČIAI Orkaitėje keptas omletas – 80/100 g Agurkas – 30/40 g Ruginė duona su sviestu ir ferm. sūriu – 35/40 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g
PIETŪS Barščių sriuba su grietine – 100/8 / 150/10 ml Ruginė duona – 20 g Kiaulienos maltinis praturtintas sėlenomis – 60/80 g Kietųjų kviečių makaronai – 100/120 g Šviežių daržovių rinkinukas – 80/100 g Stalo vanduo – 100/150 ml
VAKARIENĖ Pieniška penkių grūdų dr. košė – 150/200 g Jogurtas – 125 g | PUSRYČIAI
Pieniška kvietinių kr. košė su uogomis – 150/15 / 200/15 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g
PIETŪS Pupelių sriuba – 100/150 ml Ruginė duona – 20 g Šutinta vištienos filė su grietinėle – 80/90 g Kuskuso kr. košė – 100/120 g Kopūstų – morkų salotos su alyvuogių aliejumi – 90/100 g Stalo vanduo – 100/150 ml
VAKARIENĖ Ryžių risotto – 100/120 g Traputis – 10 g Pienas – 100/150 ml |
PUSRYČIAI Pieniška manų kr. košė – 150/200 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g
PIETŪS Perlinių kruopų sriuba – 100/150 ml Ruginė duona – 20 g Žuvies maltinis – 70/80 g Bulvių košė – 100/120 g Burokėlių salotos su žaliaisiais žirneliais – 80/100 g Stalo vanduo – 100/150 ml
VAKARIENĖ Varškės ir morkų apkepas pagardintas uogomis – 120/15 / 150/15 g Arbata – 100/150 ml
|
2 SAVAITĖ
PIRMADIENIS | ANTRADIENIS | TREČIADIENIS | KETVIRTADIENIS | PENKTADIENIS |
PUSRYČIAI Pieniška avižinių dr. košė – 150/200 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g
PIETŪS Raugintų kopūstų sriuba – 100/150 ml Ruginė duona – 20 g Troškinta jautiena su grietinės padažu – 80/90 g Grikių kr. košė – 100/120 g Morkų – obuolių salotos – 90/100 g Stalo vanduo – 100/150 ml
VAKARIENĖ
Orkaitėje keptos bulvės su ferm. sūriu – 120/150 g Kefyras – 100/150 ml
| PUSRYČIAI Pieniška ryžių kr. košė su uogomis – 150/15 / 200/15 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g
PIETŪS Žirnių sriuba – 100/150 ml Ruginė duona – 20 g Vištienos maltinis – 70/80 g Kietųjų kviečių makaronai – 100/120 g Šviežių daržovių rinkinukas – 80/100 g Stalo vanduo – 100/150 ml
VAKARIENĖ Mieliniai blynai pagardinti uogomis – 80/15 / 100/15 g Jogurtas – 125 g | PUSRYČIAI Virtas kiaušinis – 1 vnt. Žalieji žirneliai – 30/40 g Ruginė duona su sviestu ir ferm. sūriu – 35/40 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g
PIETŪS Daržovių sriuba – 100/150 ml Ruginė duona – 20 g Žemaičių blynai su kiauliena pagardinti jog. grietine – 160/20 / 200/25 g Šviežių daržovių rinkinukas – 80/100 g Stalo vanduo – 100/150 ml
VAKARIENĖ Orkaitėje kepti varškėčiai pagardinti uogomis – 80/15 / 120/15 g Kakava – 100/150 ml
|
PUSRYČIAI Pieniška miežinių kr. košė su uogomis – 150/15 / 200/15 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g
PIETŪS Barščių sriuba su pupelėmis ir grietine – 100/8 / 150/10 ml Ruginė duona – 20 g Kalakutienos guliašas – 70/80 g Kuskuso kr. košė – 100/120 g Šviežių daržovių salotos – 80/100 g Stalo vanduo – 100/150 ml
VAKARIENĖ Pieniška makaronų sriuba – 100/150 ml Keptas obuolys įdarytas varške – 1 vnt. | PUSRYČIAI Pieniška kukurūzų kr. košė – 150/200 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g
PIETŪS Ryžių kruopų sriuba su pomidorais ir grietine – 100/8 / 150/10 g Ruginė duona – 20 g Orkaitėje keptas upėtakis su keptomis daržovėmis – 50/50/60 / 60/70/70 g Stalo vanduo – 100/150 ml
VAKARIENĖ Varškės apkepas su obuoliais, praturtintas sėlenomis ir pagardintas uogomis – 120/15 / 150/15 gPienas – 100/150 ml
|
3 SAVAITĖ
PIRMADIENIS | ANTRADIENIS | TREČIADIENIS | KETVIRTADIENIS | PENKTADIENIS |
PUSRYČIAI Pieniška penkių grūdų dr. košė su uogomis – 150/15 / 200/15 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g
PIETŪS Šviežių kopūstų sriuba – 100/150 ml Ruginė duona – 20 g Jautienos kukuliai kepti garuose – 70/80 g Perlinio kuskuso kr. košė – 100/120 g Burokėlių – obuolių salotos – 80/100 g Stalo vanduo – 100/150 ml
VAKARIENĖ Bulvių košė – 160/200 g Kefyras – 100/150 ml | PUSRYČIAI Pieniška manų kr. košė – 150/200 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g
PIETŪS Žirnių sriuba su daržovėmis – 100/150 ml Ruginė duona – 20 g Orkaitėje keptos paukštienos šlaunelės – 70/80 g Ryžių kr. košė– 100/120 g Šviežių daržovių rinkinukas – 80/100 g Stalo vanduo – 100/150 ml
VAKARIENĖ Virti makaronai su sviesto-grietinės padažu – 150/15 / 200/20 g Plėšomos sūrio dešrelės – 1 vnt. | PUSRYČIAI Orkaitėje keptas omletas – 80/100 g Pomidoras – 30/40 g Ruginė duona su sviestu ir ferm. sūriu – 35/40 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g
PIETŪS Barščių sriuba su grietine – 100/8 / 150/10 ml Ruginė duona – 20 g Kiaulienos guliašas – 70/80 g Grikių kr. košė – 100/120 g Baltagūžių kopūstų salotos su paprikomis – 80/100 g Stalo vanduo – 100/150 ml
VAKARIENĖ Pieniška avižinių dr. košė – 150/200 g Jogurtas – 125 g
| PUSRYČIAI Pieniška kvietinių kr. košė – 150/200 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g
PIETŪS Pupelių sriuba – 100/150 ml Ruginė duona – 20 g Bulvių plokštainis su vištiena pagardintas jog. grietine – 175/10 / 220/15 g Šviežių daržovių rinkinukas – 90/110 g Kefyras – 100/150 ml
VAKARIENĖ Spelta miltų – varškės blyneliai pagardinti uogomis – 90/15 / 110/15 Kakava su pienu– 100/150 ml | PUSRYČIAI
Pieniška kukurūzų kr. košė – 150/200 g Arbata – 100/150 ml Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g
PIETŪS Agurkinė sriuba su perlinėmis kr. ir grietine – 100/8 / 150/10 ml Ruginė duona – 20 g Žuvies maltinis – 70/80 g Bulvių košė – 100/120 g Šviežių daržovių salotos – 80/100 g Stalo vanduo – 100/150 ml
VAKARIENĖ Varškės ir ryžių apkepas pagardintas uogomis – 120/15 / 150/15 g Pienas – 100/150 ml |