VILNIAUS SPECIALIOJO LOPŠELIO-DARŽELIO „ŽOLYNĖLIS“ 15 DIENŲ VALGIARAŠTIS

1 SAVAITĖ

PIRMADIENISANTRADIENISTREČIADIENISKETVIRTADIENISPENKTADIENIS
PUSRYČIAI

Grikių kr. košė su morkomis ir svogūnais – 150/200 g

Batonas (su pilno grūdo miltais) su sviestu ir sūriu – 45 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė

– 80/100 g

 

PIETŪS

Šviežių kopūstų sriuba

– 100/150 ml

Ruginė duona – 20 g

Kalakutienos guliašas

– 70/80g

Perlinių kr. košė – 100/120 g

Morkos su alyvuogių aliejumi – 80/100 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Virti varškėčiai pagardinti grietine – 100/10 / 150/15 g


Traputis – 10 g.


Arbata – 100/150 ml

PUSRYČIAI

Pieniška sorų kr. košė su uogomis – 150/15 / 200/15 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė

– 80/100 g

 

PIETŪS

Žirnių sriuba – 100/150 ml

Ruginė duona – 20 g

Plovas su vištiena 150/170 g

Marinuoti agurkai – 75/85 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Spelta miltų sklindžiai su obuoliais – 90/110 g


Kefyras – 100/150 ml

PUSRYČIAI

Orkaitėje keptas omletas

– 80/100 g

Agurkas – 30/40 g

Ruginė duona su sviestu ir ferm. sūriu – 35/40 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė

– 80/100 g

 

PIETŪS

Barščių sriuba su grietine

– 100/8 / 150/10 ml

Ruginė duona – 20 g

Kiaulienos maltinis praturtintas sėlenomis

– 60/80 g

Kietųjų kviečių makaronai – 100/120 g

Šviežių daržovių rinkinukas – 80/100 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Pieniška penkių grūdų dr. košė – 150/200 g

Jogurtas – 125 g

PUSRYČIAI

Pieniška kvietinių kr. košė su uogomis – 150/15 / 200/15 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė

– 80/100 g

 

PIETŪS

Pupelių sriuba – 100/150 ml

Ruginė duona – 20 g

Šutinta vištienos filė su grietinėle – 80/90 g

Kuskuso kr. košė

– 100/120 g

Kopūstų – morkų salotos su alyvuogių aliejumi

– 90/100 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Ryžių risotto – 100/120 g

Traputis – 10 g

Pienas – 100/150 ml

 

PUSRYČIAI

Pieniška manų kr. košė

 – 150/200 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė

– 80/100 g

 

PIETŪS

Perlinių kruopų sriuba

– 100/150  ml

Ruginė duona – 20 g

Žuvies maltinis – 70/80 g

Bulvių košė – 100/120 g

Burokėlių salotos su žaliaisiais žirneliais

– 80/100 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Varškės ir morkų apkepas pagardintas uogomis –

120/15 / 150/15 g

Arbata – 100/150 ml

 

 

2 SAVAITĖ

PIRMADIENISANTRADIENISTREČIADIENISKETVIRTADIENISPENKTADIENIS
 

PUSRYČIAI

Pieniška avižinių dr. košė – 150/200 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g

 

PIETŪS

Raugintų kopūstų sriuba – 100/150 ml

Ruginė duona – 20 g

Troškinta jautiena su grietinės padažu – 80/90 g

Grikių kr. košė – 100/120 g

Morkų – obuolių salotos

– 90/100 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

 

Orkaitėje keptos bulvės su ferm. sūriu – 120/150 g

Kefyras – 100/150 ml

 

PUSRYČIAI

Pieniška ryžių kr. košė su uogomis – 150/15 / 200/15 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė

– 80/100 g

 

PIETŪS

Žirnių sriuba – 100/150 ml

Ruginė duona – 20 g

Vištienos maltinis – 70/80 g

Kietųjų kviečių makaronai – 100/120 g

Šviežių daržovių rinkinukas – 80/100 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Mieliniai blynai pagardinti uogomis – 80/15 / 100/15 g

Jogurtas – 125 g

 

PUSRYČIAI

Virtas kiaušinis – 1 vnt.

Žalieji žirneliai – 30/40 g

Ruginė duona su sviestu ir ferm. sūriu – 35/40 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė

 – 80/100 g

 

PIETŪS

Daržovių sriuba

– 100/150 ml

Ruginė duona – 20 g

Žemaičių blynai su kiauliena pagardinti jog. grietine

– 160/20 / 200/25 g

Šviežių daržovių rinkinukas – 80/100 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Orkaitėje kepti varškėčiai pagardinti uogomis

– 80/15 / 120/15 g

Kakava – 100/150 ml

 

 

PUSRYČIAI

Pieniška miežinių kr. košė su uogomis – 150/15 / 200/15 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g

 

PIETŪS

Barščių sriuba su pupelėmis ir grietine

– 100/8 / 150/10 ml

Ruginė duona – 20 g

Kalakutienos guliašas

– 70/80 g

Kuskuso kr. košė

– 100/120 g

Šviežių daržovių salotos – 80/100 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Pieniška makaronų sriuba

 – 100/150 ml

Keptas obuolys įdarytas varške – 1 vnt. 

PUSRYČIAI

Pieniška kukurūzų kr. košė

 – 150/200 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g

 

PIETŪS

Ryžių kruopų sriuba su pomidorais ir grietine

 – 100/8 / 150/10 g

Ruginė duona – 20 g

Orkaitėje keptas upėtakis su keptomis daržovėmis – 50/50/60 / 60/70/70 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Varškės apkepas su obuoliais, praturtintas sėlenomis ir pagardintas uogomis

– 120/15 / 150/15 g

Pienas – 100/150 ml

 

3 SAVAITĖ

PIRMADIENISANTRADIENISTREČIADIENISKETVIRTADIENISPENKTADIENIS
PUSRYČIAI

Pieniška penkių grūdų dr. košė su uogomis

 – 150/15 / 200/15 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g

 

PIETŪS

Šviežių kopūstų sriuba – 100/150 ml

Ruginė duona – 20 g

Jautienos kukuliai kepti garuose – 70/80 g

Perlinio kuskuso kr. košė – 100/120 g

Burokėlių – obuolių salotos

– 80/100 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Bulvių košė – 160/200 g

Kefyras – 100/150 ml

PUSRYČIAI

Pieniška manų kr. košė

– 150/200 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g

 

PIETŪS

Žirnių sriuba su daržovėmis – 100/150 ml

Ruginė duona – 20 g

Orkaitėje keptos paukštienos šlaunelės – 70/80 g

Ryžių kr. košė– 100/120 g


Šviežių daržovių rinkinukas – 80/100 g


Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Virti makaronai su sviesto-grietinės padažu

– 150/15 / 200/20 g

Plėšomos sūrio dešrelės

 – 1 vnt.

PUSRYČIAI

Orkaitėje keptas omletas

 – 80/100 g

Pomidoras – 30/40 g

Ruginė duona su sviestu ir ferm. sūriu – 35/40 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g

 

PIETŪS

Barščių sriuba su grietine – 100/8 / 150/10 ml

Ruginė duona – 20 g

Kiaulienos guliašas – 70/80 g

Grikių kr. košė – 100/120 g

Baltagūžių kopūstų salotos su paprikomis – 80/100 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Pieniška avižinių dr. košė

– 150/200 g

Jogurtas – 125 g

 

PUSRYČIAI

Pieniška kvietinių kr. košė

– 150/200 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g

 

PIETŪS

Pupelių sriuba – 100/150 ml

Ruginė duona – 20 g

Bulvių plokštainis su vištiena pagardintas jog. grietine

 – 175/10 / 220/15 g

Šviežių daržovių rinkinukas – 90/110 g

Kefyras – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Spelta miltų – varškės blyneliai pagardinti uogomis – 90/15 / 110/15

Kakava su pienu– 100/150 ml

PUSRYČIAI

Pieniška kukurūzų kr. košė

 – 150/200 g

Arbata – 100/150 ml

Sezoninė vaisių lėkštė – 80/100 g

 

PIETŪS

Agurkinė sriuba su perlinėmis kr. ir grietine

– 100/8 / 150/10 ml

Ruginė duona – 20 g

Žuvies maltinis – 70/80 g

Bulvių košė – 100/120 g

Šviežių daržovių salotos – 80/100 g

Stalo vanduo – 100/150 ml

 

VAKARIENĖ

Varškės ir ryžių apkepas pagardintas uogomis – 120/15 / 150/15 g

Pienas – 100/150 ml